ТРАГЕДИЈА НА ЖИЧАРИ У ИТАЛИЈИ: Расте број жртава, Марио Драги изјавио саучешће (ВИДЕО)

Милица Остојић - Дописник из Рима

23. 05. 2021. у 19:02

У несрећи која је погодила Италију страдало је 13 људи, а двоје деце налази се у тешком стању.

ТРАГЕДИЈА НА ЖИЧАРИ У ИТАЛИЈИ: Расте број жртава, Марио Драги изјавио саучешће (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/АП

До несреће је дошло када се откачила и срушила кабина са жичаре која води од града Стреза на обали језера Мађоре до планине Мотароне у Пијемонте. У том тренутку у кабини је било је 15 путника.

Десет настрадалих нађено је унутар кабине а троје изван. Деца од 9 и 5 година са тешким повредама и ломовима превезена су у болницу у Торину са два амбулантна хеликоптера и налазе се у тешком стању са неизвесном прогнозом.

2014. године ова жичара је била затворена због генералне ревизије, која је коштала 4 милиона и 400.000 евра и отворена је поново 13 августа 2016. године.

У тренутку када се кабина срушила налазила се на 300м од врха планине високе 1.491 метар где је требала да стигне и била је на око 100м од тла и то је разлог што је настрадало толиико особа.

У току је увиђај, на терену су ватрогасци и Цивилна заштита, ради се веома отежано јер је кабина пала у шумовити и тешко приступачан предео, идентификовање настрадалих је у току и започета је истрага узрока урушавања кабине.

После дугог периода затворене Италије због Ковида-19, 24. априла жичара је поново отворена и ово је била прва недеља са сунцем на планини, а туристи су желели да уживају коначно и на планини и на сунцу.

Премијер Марио Драги у име Владе Италије изјавио је саучешће породицама жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)