ВАПАЈ УКРАЈИНСКОГ ГЕНЕРАЛА: Русија планира нову анексију - Украјина остаје без проступа мору!

Новости онлајн

23. 05. 2021. у 15:04

БИВШИ начелник Генералштаба оружаних снага Украјине Виктор Муженко упозорио је Кијев на могућност лишавања украјинске државе приступа мору.

ВАПАЈ УКРАЈИНСКОГ ГЕНЕРАЛА: Русија планира нову анексију - Украјина остаје без проступа мору!

Фото: Принтсцреен

Муженко је упозорио Украјину да Русија можда одржава планове за анексију територија Херсонске и Одеске области. Генерал је приметио да ће се, изгубивши приступ мору, Украјина суочити са огромним економским проблемима и изгубити статус поморске силе.

- Приоритетни објекти могу бити Херсонска област, Северно-кримски канал, Одеса, питање је генерално вредно тога, можда, одсецање и лишавање Украјине приступа мору - и до Црног и до Азова -  рекао је Муженко, а преноси Руска весна.

По његовим речима Русија највероватније има стратегију да прошири свој утицај у црноморском региону и да Азов претвори у своје унутрашње море. Раније је прес-секретар украјинског Министарства спољних послова Олег Николенко именовао једини услов за снабдевање Крима водом. Према политикологу Николају Злобину, Украјина покушава да окрене конфронтацију Русије и Сједињених Америчких Држава у своју корист.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)