УСКОРО ПОЛОВИНА БЕОГРАЂАНА ВАКЦИНИСАНА: Пад броја оболелих због вакцинације

Танјуг

22. 05. 2021. у 18:48

БРОЈ вакцинисаних у Београду се приближава магичном броју од 50 одсто пунолетних грађана, а 40 процената их је већ ревакцинисано, изјавио је данас Зоран Бекић, координатор вакциналног пункта на Београдском сајму.

УСКОРО ПОЛОВИНА БЕОГРАЂАНА ВАКЦИНИСАНА: Пад броја оболелих због вакцинације

Фото ТанјугОн је гостујући на ТВ Вести оценио да је пад броја новозаражених короном директна последица вакцинације и да грађани поштују препоруку Кризног штаба да се вакцинишу.

-До јуче, у РС је имунизовано 40 одсто грађна, односно 2,37 милиона особа. Приближавамо се чаробној граници од три милиона. Ревакцинисно је 32 одсто популације, рекао је Бекић.

Он је нагласио да је Београд највише одмакао са процесом имнунизације.

-То је већ 48 одсто. Фали нам још неколико десетина хиљада суграђана, па ћемо доћи до те магичне бројке од 50 одсто, јер више до 40 одсто их је већ ревакцинисано, рекао је Бекић.

Прецизирао је да је у градским општинама Савски венац и Стари град две трећине грађана вакцинисано, а међу најстаријима је то 86 одсто њих добиловакцину.

-На Београдском сајму је за 122 дана коликоради тај пункт дато 342.000 доза, од чега скоро 150.000 других доза, прецизирао је Бекић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)