ОН ЈЕ РАСИСТИЧКА СВИЊА И ЛУДАК: Скандалозна истина испливала на видело, овако је Обама причао о Трампу

Новости онлине

21. 05. 2021. у 22:33

НАКОН напуштања функције 2017. године, бивши амерички председник Барак Обама углавном се није изјаснио против свог наследника председника Доналда Трампа.

ОН ЈЕ РАСИСТИЧКА СВИЊА И ЛУДАК: Скандалозна истина испливала на видело, овако је Обама причао о Трампу

Фото: AP Photo/Carolyn Kaster/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Али током председничке кампање 2020. године, рукавице су скинуте.

Са Џоом Бајденом у кампањи за смену актуелног председника, Обама је неколико пута наступио и оштро ударио на Трампа.

Такође је изрекао мноштво критика иза кулиса, пише у "Битка за душу: Унутар кампање демократа за победу Доналда Трампа", новој књизи Едварда Ајзака Довера, новинара "Атлантика".

"Гардијан" је објавио неке од најзамљивијих одломака књиге која би требало да буде објављена следеће недеље.

Довер у новој књизи тврди да је Обама у разговорима са донаторима и политичким саветницима назвао Трампа "корумпираном мамој****ем", "лудаком“, "расистичком, сексистичком свињом“ и "ј***ним лудаком".

Извештаји о Обаминим коментарима вероватно ће изазвати оштру реакцију Трампа.

Бивши председник је дуго имао лош однос са Обамом, од Трампове теорије завере која је покушавала да доведе у питање држављанство првог црног председника, до његових континуираних покушаја да уклони "обамакер", закон о приступачној здравственој нези.

Иако је свима одувек било јасно да Обама и Трамп вероватно никада не би заједно играли голф, детаљи Обаминог презира према Трампу нису откривани.

Довер је известио да је Обама био срећнији што је Трамп постао председник уместо републиканца Теда Круза, углавном зато што је сматрао да Трамп "није тако паметан" као сенатор из Тексаса који је студирао на Харварду и Принстону.

Међутим, како је Трампов мандат одмицао, Обама је био све мање срећан.

Како наводи "Гардијан", Довер пише да је Обама рекао "великим донаторима који желе да из њега исцеде реакцију у замену за велике чекове“ да је Трамп "луд“.

- Чешће је говорио: "Нисам мислио да ће бити овако лоше“. Понекад: "Нисам мислио да ћемо имати расистичку, сексистичку свињу“ - написао је Довер.

Довер је описао Обаму као изузетно незадовољног извештајима да је Трамп разговарао са страним лидерима, укључујући руског председника Владимира Путина, без помоћника.

- Тај корумпирани мамој****ч - рекао је Обама.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)