АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Вашингтон уводи санкције против четири брода који граде "Северни ток 2"

Новости онлајн

19. 05. 2021. у 07:35

ВАШИНГТОНСКА администрација сматра да санкције против компанија-власника бродова који учествују у пројекту "Северни ток 2" могу блокирати завршетак гасовода, пише "Политико", позивајући се на неименоване изворе.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Вашингтон уводи санкције против четири брода који граде Северни ток 2

Полагање цеви за гасовод у немачким водама / Фото ЕПА

Америчке власти сматрају да, без обзира на то што је "Северни ток 2" скоро завршен (95 одсто), санкције против компанија чији бродови учествују у пројекту још увек могу да га зауставе.

Извори листа су потврдили информације портала "Аксиос", да администрација САД не намерава да уводи рестрикције против компаније "Nord Stream 2 AG" - оператера "Северног тока 2" и његовог извршног директора Матиаса Варинга. При том, лист подвлачи да се Стејт департмент залаже за увођење санкција против четири руска брода и четири компаније, повезане с њима, а чија имена "Политико" не наводи. Ова иницијатива ће се наћи у извештају који би Стејт департмент требао данас да пошаље Конгресу.  

Ова одлука је већ изазвала критике многих чланова Конгреса који се залажу за оштрије мере против компанија које учествују у изградњи гасовода.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)