ТО ЈЕ САМО РУСКИ ТРИК: "Рат" речима Захарове и украјинског шефа дипломатије, један лет покренуо "лавину" (ФОТО)

Новости онлине

18. 05. 2021. у 19:31

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова поручила је шефу украјинске дипломатије Дмитрију Кулеби, за којег је спорна била чак и одлука Москве да летом "Аерофлота" превезе из Непала, осим својих, и држављане других земаља, укључујући Украјинце, да то није никакав "трик Русије" него „одговорно понашање“.

ТО ЈЕ САМО РУСКИ ТРИК: Рат речима Захарове и украјинског шефа дипломатије, један лет покренуо лавину (ФОТО)

Фото: ЕПА

Наиме, Непал је због драматичног скока броја оболелих од вируса корона почетком маја увео забрану летова у земљи, као и аутобуског саобраћаја, а од 14. маја обустављен је и међународни авио-саобраћај из ове земље.

Руска амбасада је организовала специјални лет „Аерофлота“ како би данас из Непала могло могло да се врати у земљу 219 Руса, а заједно са њима кренули су и држављани Белорусије, Молдавије, Киргизије, Таџикистана, Летоније, Азербејџана, Пољске, Литваније, Малте и 10 украјинских држављана.

Кулеба је то назвао "руским триком".

Како је навела, украјински министар је, коментаришући, рекао да је руски представник ‘Аерофлота’ почео да предлаже свима да набаве карте за лет руске компаније за Москву, иако још није било дозволе за тај лет, и да је Русија себе почела да позиционира као спасилац свих, независно од националности и држављанства.

Према речима Захарове, у тренутку када су сви били захвали за пружену помоћ, кијевски режим ни овог пута није могао да се уздржи од малициозних коментара.

- Када се држава позиционира као спасилац свих, независно од националности и држављанства, и предлаже да помогне у сложеној животној ситуацији, то, господине Кулеба, није трик него одговорно понашање - рекла је Захарова.

У Непалу је број оболелих премашио 455.000, од тога 5.000 људи је преминуло.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)