БЕРЛИН ПОЈАЧАО КУРС НА ОБУЗДАВАЊЕ МОСКВЕ: Лавров упозорава на "опасно разарање односа"

Новости онлајн

18. 05. 2021. у 12:11

БЕРЛИН је појачао курс „систематског обуздавања“ Москве, али је Русија отворена за дијалог са Немачком у светлу недостатка поверења и чињенице да руско-немачки односи пролазе кроз тежак период, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у видео-обраћању организаторима и учесницима форума „Потсдамски сусрети“.

БЕРЛИН ПОЈАЧАО КУРС НА ОБУЗДАВАЊЕ МОСКВЕ: Лавров упозорава на опасно разарање односа

Фото АП

- Односи Русије и Немачке пролазе кроз тежак период. Морам да констатујем да у Берлину само појачавају линију систематског обуздавања Русије. Високи званичници нашу земљу редовно представљају готово као претњу европској безбедности“, рекао је Лавров током обраћања.

Према његовим речима, „на рачун Москве се износе неутемељене, а све чешће и апсурдне оптужбе“.

- Антируска расположења појединих немачких медија узимају маха. Као резултат свега тога појачава се дефицит поверења и наставља се опасно разарање самог темеља наших веза“, објаснио је руски министар иностраних послова.  

У исто време, Лавров је нагласио да Москва није заинтересована за конфронтацију са Берлином.

- Чинећи све што је потребно за заштиту националних интереса, у односима са Немачком се залажемо за формирање позитивне агенде о најширем спектру тема - додао је министар.

Према речима Лаврова, један од најстабилнијих и најпрагматичнијих праваца сарадње двеју земаља је трговинско-инвестициона сарадња. Области попут енергетике, предаје технологија и дигитализација, као и локализација немачке производње у Русији имају добре изгледе, додао је.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)