ЗОВ ПРОШЛОСТИ БИЛА ГЕЈТСА: "Мајкрософт" продужио спекулације о аферама познатог милијардера

Novosti online

18. 05. 2021. у 09:30

"МАЈКРОСОФТ" је спровео истрагу о вези суоснивача те компаније Била Гејтса са једном запосленом, пре скоро 20 година, након што је компанија 2019. обавештена да је Гејтс покушао да ступи у романтичну везу са том особом, саопштила је компанија у понедељак.

ЗОВ ПРОШЛОСТИ БИЛА ГЕЈТСА: Мајкрософт продужио спекулације о аферама познатог милијардера

Foto: Printskrin Youtube

Саопштење долази у тренутку када у јавности круже спекулације о аферама из Гејтсове прошлости.

"Мајкрософт" је у другој половини 2019. добио пријаву да је Гејтс - покушао да започне интимну везу са запосленом у компанији 2000. године - саопштио је портпарол "Мајкрософта".

 - Комисија управног одбора "Мајкрософта" је размотрила пријаву, уз помоћ правне фирме ангажоване споља, како би се спровела детаљна истрага. Током истраге, "Мајкрософт" је пружио велику подршку запосленој особи која је пријавила случај - саопштено је из компаније.

"Волстрит џорнал" је у недељу објавио да је одбор "Мајкрософта" закључио да је Гејтсов однос са радницом компаније био неприкладан, и да треба да напусти положај у борду 2020. године, позивајући се на особе упознате са ситуацијом у компанији.

Портпарол "Мајкрософта" није желео да коментарише да ли је одбор одлучио да Гејтс треба да оде из одбора.

Гејтсов портпарол је у изјави за "Волстрит џорнал" рекао да његова одлука да напусти борд нема никакве везе са његовим односом са запосленом у компанији.

 - Пре скоро 20 година догодила се афера која је завршена споразумно. Билова одлука да се постепено повуче из одбора није ни на који начин била повезана са тим. Заправо, неколико година пре тога је изразио жељу да проведе више времена бавећи се својим филантропским активностима - наведено је у саопштењу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)