НОВИНЕ У ХОЛАНДИЈИ: Сексуални радници се враћају на посао

Novosti online

17. 05. 2021. у 14:46

Сексуални радници враћају се на посао ове недеље пошто је пао број заражених од ковида-19, објавио је холандски министар здравства Хуго де Јонге. Од среде се отварају зоолошки вртови, фитнес центри и базени пошто је вакцинисање становништва ублажило притисак на болнице.

НОВИНЕ У ХОЛАНДИЈИ: Сексуални радници се враћају на посао

Фото: Пиксабеј

       Проституција је легална у Холандији, али власти су је забраниле од средине децембра када су увеле ограничења ради сузбијања пандемије. Сексуални радници протестовали су у Амстердаму тврдећи да су дискриминисани јер су власти допустиле отварање других услужних делатности у којима се такође остварују "контакти" с клијентима као што су фризерски и салони за масажу.

Током затварања, влада је понудила ограничену финансијску помоћ сексуалним радницима који имају ваљан уговор о раду и могу да докажу да су због пандемије изгубили најмање 20 одсто прихода.

Министар је рекао да је стопа имунизације сада на тачки у којој влада може да настави да попушта мере.

Књижаре се отварају у четвртак, а поновно отварање музеја и других делатност. У мају је стопа инфекције у Холансији пала за више од четвртине пошто је највећи нови достигла у априлу. Број хоспитализација оболелих од ковида-19 пао је за више од 10 одсто прошле недеље, а нови пријеми у болницу за више од 20 процената.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)