БРУТАЛНО УБИСТВО ШОКИРАЛО ГРЧКУ: Беба покушавала да дозове мртву мајку, полиција сумња да иза свега стоје Албанци

Novosti online

16. 05. 2021. у 20:21

КАРОЛАЈН Кроуч, британка која је живела у Грчкој, сахрањена је три дана након што је лопови убили у њеној кући у богатом атинском предграђу.

БРУТАЛНО УБИСТВО ШОКИРАЛО ГРЧКУ: Беба покушавала да дозове мртву мајку, полиција сумња да иза свега стоје Албанци

Фото: ЕПА

Њен супруг Караламбос Анагностопулос (33) обратио се онима који су дошли да се опросте на острву Алонисос, где је Каролајн, провела већи део свог детињства.

- Имао сам велику срећу што сам је познавао и што ме је волела. Једна ствар која ме чини још тужнијом од њене смрти је чињеница да ће наша ћерка одрасти не сећајући се своје прелепе мајке - рекао је бришући сузе.

Али иза туге било је и много беса. Како су се десиле околности Каролајнине смрти, толико страшне да су се нашле на насловницама широм света?

Брутална чињеница је да је двадесетогодишња Керолајн убијена током пљачке у њеном дому у Атини у раним јутарњим сатима. Па ипак, то ни изблиза не преноси социопатско насиље које је пратило злочин и срцепарајуће сцене са којима су се полицајци суочили у кући након пљачке.

Полиција је на спрату пронашла жртвину 11-месечну ћерку Лидију која је плакала и инстинктивно лупкала мајку по беживотном телу у очигледном покушају да је пробуди.

Умрла је од гушења након што су јој лопови комад одеће ставили у уста како би спречили врисак, а нос држали толико чврсто да није могла да дише.

Доле је њен супруг, познат као Бабис, који се школовао за пилота у Великој Британији - био везан за под. Успео је носем да позове полицију и комшије.

Лопови су, такође, убили породичног пса и оставили га да виси на огради куће.

Ипак, како "Дејли мејл" пише, ови језиви призори можда и нису били толико изненађујући. У овом луксузном кварту у последњих пола године десиле су се три пљачке које је пратило екстремно насиље.

У последњу од те три пљачке, као и у ону у којој је убијена Керолајн, била су умешана четворица мушкараца. У оба случаја ушли су у кућу кроз задњи прозор и украли су новац и накит.

Керолајнине убице однеле су накит вредан 20.000 фунти и 10.000 кеша. Полиција сада истражује могућност да су радили по дојави.

Још нешто је заједничко овим пљачкама - полиција верује да иза њих стоје Албанци, рекао је полицијски извор за "Дејли мејл".

Тренутно постоји више од 200 налога за хапшење групе Албанаца у Грчкој за које се верује да су побегли назад у домовину.

Албанци тврде да су у прошлости често били жртвени јарци за нерешене злочине, што је заузврат довело до протеста албанске владе и позива на заштиту албанских имиграната.

Ипак, веза између Албанаца и насилног и организованог криминала - попут трговине људима, изнуде и пљачке - широм Европе је неоспорна, пише "Дејли мејл".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)