ПРВЕ ФИЛМСКЕ СЦЕНЕ У КОСМОСУ! Позната руска глумица и режисер Клим Шипенко у октобру ће ракетом полетети са космодрома Бајконур

Бранко Влаховић -Стални дописник из Москве

16. 05. 2021. у 11:11

МОСКОВСКА глумица Јулија Пересиљд (36) и режисер Клим Шипенко (37) полетеће 5. октобра у космос да би снимили филм "Изазов".

ПРВЕ ФИЛМСКЕ СЦЕНЕ У КОСМОСУ! Позната руска глумица и режисер Клим Шипенко у октобру ће ракетом полетети са космодрома Бајконур

Foto Arhiva

За главну улогу у филму који ће се снимати на међународној космичкој станици конкурисало је чак три хиљаде девојака и жена, али је на крају изабрана водећа глумица Московског драмског театра на Малој Брони, Јулија Пересиљд, која је већ снимила десетак филмова...

У ужи избор су биле ушле глумица Аљона Мордовина и пилот Гаљина Каирова. Као и космонаути, и Јулија Пересиљд ће имати дублерку, биће то глумица Аљона Мордовина, а режисеру ће бити дублер Алексеј Дудин. Они ће се заједно припремати у Звезданом граду, а дублери су потребни ако се случајно неко разболи. Припреме ће почети у јуну, а обе глумице ће вежбати у бестежинском стању, затим на центрифуги и имаће и скокове падобраном...

Прва глумица и режисер у космос ће полетети "Сојузом МС-19" са космодрома Бајконур у Казахстану. Они ће у космосу провести 12 дана а затим ће се вратити на Земљу. Директор "Роскосмоса" Дмитриј Рогозин каже да је лекарска комисија максимално строго бирала кандидате јер је боравак у космосу врло напоран и због тога космонаути морају бити потпуно здрави.

И ТОМ КРУЗ БИ МЕЂУ ЗВЕЗДЕ

ПРОШЛЕ године је Том Круз изјавио да намерава да у октобру одлети на Међународну космичку станицу, да би снимио филм. Да ли ће се то догодити, још није дефинитивно потврђено, али Коријенко сматра да ће Руси потрошити огроман новац да би се "такмичили" са америчким глумцем.

Први канал руске ТВ и "Роскосмос" одлучили су да заједно сниме први играни филм у космосу. Филм ће финансирати државни телевизијски канал. Интересантно је да је космонаут Михаил Корнијенко изјавио да није добро што на међународну космичку станицу долазе космонаути-аматери. Корнијенко сматра да би прави космонаути боље снимили филм "Изазов", него што ће то урадити популарна глумица и режисер. Управо је космонаут Корнијенко снимио филм на међународној космичкој станици који је преко интернета гледало више милиона људи.

Фото АП

- У одреду руских космонаута је и девојка Ана Кикина, и она би сигурно одлично одиграла улогу у филму. Ко гарантује да ће се глумица Јулија Пересиљд добро осећати у свемиру? - јавно је запитао Корнијенко.

Он је упозорио и да због свих ових околности на крају може да се испостави да ће две милијарде рубаља бити потрошене џабе. Ана Кикина је једина девојка у одреду космонаута, и она се одавно припрема за лет у космос који ће бити реализован 2022. године.

Професионални космонаути се питају хоће ли телевизија успети да нађе спонзоре или ће се издвојити две милијарде рубаља из државног буџета.

Директор "Роскосмоса" Рогозин сматра да ће први филм снимљен у космосу помоћи да се у Русији поврати интерес за истраживање свемира, као што је то некада било у Совјетском Савезу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)