ИЗРАЕЛ СПРЕМА КОПНЕНУ ИНВАЗИЈУ: Нова скалација сукоба између Израелаца и Палестинаца

Д. Д. С.

13. 05. 2021. у 15:25

НАЈВЕЋИ сукоб Израелаца и Палестинаца последњих година, започет притестима због насељавања Јевреја у Источни Јерусалим, ескалирао је припремама копнених трупа Израела дуж границе са Газом.

ИЗРАЕЛ СПРЕМА КОПНЕНУ ИНВАЗИЈУ: Нова скалација сукоба између Израелаца и Палестинаца

Фото: Танјуг/АП Пхото

Док је Хамас лансирао ракете на југ Израела, Генералштаб израелских одбранмбених снага разматра могућу копнену офанзиву на Појас Газе која ће бити прослеђена израелском политичком руководству на одлучивање.

Израелски министар одбране Бени Ганц наредио је да 10 резервних чета пограничне патроле буде позвано да помогне полицији у спречавању сукоба у арапско-јеврејским градовима широм земље.

У саопштењу из Ганцовог кабинета се истиче да он неће дозволити да војници израелских Одбрамбених снага обављају послове полиције у градовима, али да ће полицији пружити логистичку помоћ. Ганц је истакао де је у земљи ванредна ситуација и да ће велика појачања бити хитно послата да уведу закон и ред. 

- Прошле ноћи сам се састао са 30 лидера арапских власти, а данас ћу имати сусрете са представницима арапске и јеврејске јавности како би се ситуација смирила и престале подстицање и агитовање које разара израелско друштво - навео је Ганц.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)