СУНОВРАТ БИТКОИНА: Након Масковог твита вредност криптовалуте пала за петину

Танјуг

13. 05. 2021. у 07:23 >> 08:16

БИТКОИН се у азијском трговању данас вратио на око 50.000 америчких долара пошто је пао чак 17 одсто након што је Илон Маск објавио на Твитеру да је компанија Тесла престала да прихвата ову валуту за куповину својих возила из еколошких разлога.

СУНОВРАТ БИТКОИНА: Након Масковог твита вредност криптовалуте пала за петину

Илон Маск / Фото АП

- Забринути смо због све веће употребе фосилних горива за експлоатацију биткоина и трансакција, посебно угља, који има најгоре емисије од било ког горива - написао је Маск.

Цена највеће криптовалуте на свету пала је са око 54.819 на 45.700 долара, што је најниже од 1. марта, за само мање од два сата након овог Масковог твита, али уследио је опоравак на азијском тржишту за отприлике половину тог пада и последњи пут се трговало за око 50.196 долара за један биткоин, преноси Ројтерс.

Етер, друга највећа крипто валута на свету, следила је сличан образац, такође се спустила за 14 одсто да би достигла најнижи ниво од 3.550 долара, пре него што се вратила на око 3.965 долара.

Теслине ранија саопштења и најаве о куповини 1,5 милијарди долара биткоина и да ће их прихватати као плаћање за своје аутомобиле су један од фактора који изазивају пораст вредности дигиталних токена ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)