ЛАВРОВ ПРАВО У МЕТУ НАКОН САСТАНКА СА ГУТЕРЕШОМ: "Запад пише правила иза леђа међународне заједнице"

Новости онлајн

12. 05. 2021. у 22:04

ШЕФ руске дипломатије Сергеја Лавров сматра недопустивим покушај западних држава да "израде правила" иза леђа међународне заједнице.

ЛАВРОВ ПРАВО У МЕТУ НАКОН САСТАНКА СА ГУТЕРЕШОМ: Запад пише правила иза леђа међународне заједнице

Архива Новости

- Сматрамо неприхватљивим и опасним, када се иза леђа већине међународне заједнице праве нека правила која затим намећу другима, као универзалне норме", рекао је Лавров на конференцији за штампу са генералним секретаром УН Антонијем Гутерешем.

Он је саопштио да је током преговора са Гутерешом потврдио став Русије да су недопустиви једнострани приступи међународној политици.

- За Русију је један од главних проблема покушај западних држава да промовишу једностране приступе, заобилазећи колективне механизме одлучивања - рекао је шеф руске дипломатије.

Лавров је нагласио да се "увођењем концепције такозваних правила наноси значајна штета централној координационој улози УН у светским пословима".

- Русија и даље подржава делатност светске организације - изјавио је Лавров.

Дипломата је назвао нелегитимним употребу силе, без одобрења СБ УН и једностране економске санкције. Министар је нагласио да је Русија стуб међународног правног система и да је за решавање проблема потребно да се чује глас сваке државе.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)