БОМБАРДУЈУ НАС НЕПРЕКИДНО! Исповест Данијеле Миленковић из Тел Авива - ево шта се тренутно дешава у том граду

Ј. СУБИН

12. 05. 2021. у 15:55

ТЕЛ Авив не спава! Овако се, укратко, може објаснити ситуација у овом израелском граду, од када не престају вишедневни сукоби.

БОМБАРДУЈУ НАС НЕПРЕКИДНО! Исповест Данијеле Миленковић из Тел Авива - ево шта се тренутно дешава у том граду

Фото: Приватна архива

Из склоништа свога стана, овако за "Новости" прича Данијела Миленковић, која живи са супругом у Тел Авиву. Како каже, од јуче су у скоништима и свака стамбена јединица има посебно уређене безбедносне собе, за овакве ситуације.

- Бомбардују нас непрекидно од јуче, али смо добро - прича нам Миленковић. - И ноћ је прошла бурно. Израел је стварно нешто посебно. Имају невероватан одбрамбени систем. Први пут, а надам се и последњи, да се налазим у овој ситуацији. Изненађује колико су људи мирни и како рационално реагују и размишљају на овај ужас. Врло су присебни и без обзира што је бомбардовање, они имају велико разумевање, веру и поверење у своју земљу. Осећају се безбедно. Саживели су се са тим да живе на ивици.

Фото: Приватна архива

Како нам је испричала Данијела, радње и школе нису затворене, али све ради минимИално и скраћено. Ко не жели да иде на посао, не мора. Највећи део становништва је код куће и само они који морају да раде у хитним службама су на послу.

 

- Најавили су да ће да бомбардују, после 18 часова, централни Израел, па нико не шета много - прича нам Миленковић. - Мирни су, нема панике и крећу се минимално, у складу са прописима. Верују да су заштићени и да ће власт урадити најбоље што може, у интересу земље. Иначе, све је почело од прославе Рамазана, крајем прошле недеље. Када су кренуле припреме и славље у Јерусалиму. Онда су почели да нападају грађане, који су ненаоружани, не војску и милицију, која се тамо креће. Онда је реаговала израелска војска. Због тих немира је Хамас, терористичка организација у Гази, почела да бомбардује Израел. Користе ракете кратког домета. Само у последња 24 сата је пало око 850 ракета. Од тога, 20 је завршило на земљи. Због тога су људи овде доста и мирни.

НЕЋЕ СКОРО СТАТИ

ПРЕМА речима наше саговорнице, ситуација није добра. Председник Израела је рекао да ово неће стати ускоро. Да су одлучили да их сравне са земљом.

- Нажалост, у рату обе стане испаштају - објашњава Данијела. - У Тел Авиву јутрос смо имали два мртва војника. Сви смо у приправности. Иначе, овај муслимански празник се скоро нигде не слави због короне много, и имају ограничена окупљања. Овде им је било дозвољено да дођу у Јерусалим, у великом броју. Искористили су ту прилику и напали цивиле. Организовано су дошли са камењем и оружјем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

Zvrk

12.05.2021. 16:23

Pa ne znam šta Izrael sa takvom vojskom nemoze jednu gazu da okupira da se to dešava u Rusiju za manje od 5 sati bili bi teroristi likvidirani i stavljena pod kontrolom teritorija velicine jednog grada..

DA MIROLJUBIVI IZRAELCI

12.05.2021. 18:11

NJIH SVE NESTO NAPADAJU, a oni ni mrava nebi zgazili. Dokle ce svet da trpi to anglo-saksonsko kopile, otimaju ljudima zemlju, kuce i sve sto poseduju, da bi oni naseljavali svoje koji dolaze iz celoga sveta.

Neko Iz Mase

13.05.2021. 02:23

A ti si nam prepricala sta si cula u Izraelskim vestima sto je kilometrima daleko od istine. Ceo Izrael je nasilno napravljen na palestinskoj zemlji, veliki americki projekat da odrzava nestabilnost u regiji dok ne posisa svu naftu!!!