НЕВИН 43 ГОДИНЕ У ЗАТВОРУ: Сведочење једне жене му уништило живот и ако буде пуштен, обориће неславни рекорд (ВИДЕО)

Novosti online

11. 05. 2021. у 21:46

КЕВИН Стрикланд (61) из Канзас Ситија, провео је недужан 43 године у затвору, по оптужбама за троструко убиство, али би ускоро требало да се нађе на слободи.

НЕВИН 43 ГОДИНЕ У ЗАТВОРУ: Сведочење једне жене му уништило живот и ако буде пуштен, обориће неславни рекорд (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Иако је још 1979. године ослобођен оптужби на свом првом суђењу, порота га је прогласила кривим два месеца касније.

Прошлог новембра, лист Канзас сити стар је објавио причу да су два мушкарца, која су се у априлу 1978. године изјаснила кривим у случају убистава, саопштила да Стрикланд није био са њима у тренутку злочина, што је навело тужиоца округа Џексон да се тиме позабави.

То је довело до извештаја којим су тужиоци захтевали хитно пуштање Кевина Стрикланда на слободу јер се случај углавном ослањао на сведочење, сада већ покојне, Синтије Даглас, која је ипак променила исказ пре него што је умрла 2015. године.

Уколико буде ослобођен, Стрикланд ће оборити неславан рекорд - биће осуђеник који је провео највише времена у затвору потпуно невин у историји САД, преноси Њујорк пост.

Како се наводи, Синтија Даглас, која је такође била рањена током убистава, била је једини доказ који је повезивао Стрикланда са злочинима.

- Била сам једини сведок и тада нису биле јасне многе ствари, али сада знам више и желим да му помогнем, ако могу - саопштила је Дагласова пре неколико година.

Током суђења, тужиоци су тврдили да је он имао пиштољ, међутим, нису пронађени никакви одговарајући отисци. Нова форензичка анализа је показала да једини отисак са оружја не припада Стрикланду.

- Ово је невероватна грешка коју морамо да исправимо. Сви који су поново прегледали случај се слажу да он мора да буде ослобођен - речено је из Кабинета тужиоца округа Џексон.

Стрикланд је током свих ових година тврдио да је невин, а чак су и двојица других осуђеника тврдила да он није умешан, као и још један мушкарац против кога није никада подигнута оптужница.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)