АМЕРИКА МЕЊА ПРАВИЛА: Броје само хоспитализоване и преминуле од короне

Танјуг

10. 05. 2021. у 22:29

АМЕРИЧКИ центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) почиње да евидентира само пацијенте заражене вирусом ковид 19 који су хоспитализовани или умрли како би, како наводе, помогао да се максимализује квалитет прикупљених података о случајевима од највећег клиничког и здравственог значаја.

АМЕРИКА МЕЊА ПРАВИЛА: Броје само хоспитализоване и преминуле од короне

Фото: Танјуг АП

Та промена у извештавању почеће 14. маја 2021, саопштио је ЦДЦ и навео да због припрема за те промене, број пријављених случајева неће бити ажуриран 7. маја 2021.

Амерички центар наводи да су вакцине против ковида ефикасне и да су кључно средство за стављање пандемије под контролу.

- Међутим, ниједна вакцина није 100 одсто ефикасна у спречавању болести. Због тога ћемо имати мањи број људи који су заражени, хоспитализовани или који су преминули и поред тога што су потпуно вакцинисани - саопштава ЦДЦ.

Они напомињу да је више од 95 милиона људи у Сједињеним Државама у потпуности вакцинисано.

- Као и код других вакцина, догодиће се случајеви реакција на вакцину, иако вакцине делују како се очекивало. Такође ће долазити и до асимптоматских инфекција међу вакцинисаним људима - наводи ЦДЦ и наглашава да постоје неки докази да вакцинација болест може учинити мање озбиљном“.

ЦДЦ наводи да тренутни подаци сугеришу да вакцине против ковида 19 одобрене за употребу у Сједињеним Државама нуде заштиту од већине варијанти САРС-ЦоВ-2 које циркулишу у Сједињеним Државама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)