СТРАВА И УЖАС У АМЕРИЦИ: Током викенда девет масовних пуцњава, убијено 15 људи!

Novosti online

10. 05. 2021. у 15:45 >> 15:45

ТОКОМ викенда је у Сједињеним Америчким Државама било најмање девет масовних пуцњава у којима је убијено 15 особа, а 30 њих је повређено.

СТРАВА И УЖАС У АМЕРИЦИ: Током викенда девет масовних пуцњава, убијено 15 људи!

Foto AP

Масовна пуцњава се дефинише као инцидент са четири или више убијених или рањених особа из ватреног оружја, а подаци Си Ен Ен-овог извештавања, Архиве за оружано насиље, локалних медија и полиције кажу да их је током викенда било најмање девет.

Наоружани нападач у Колораду је отворио ватру на породичној рођенданској забави приликом чега је усмртио шест особа. Нападач је био дечко једне од жртава, а такође је страдао у пуцњави.

У Финиксу се посвађала група особа које су присуствовале догађају у једном хотелу приликом чега је избила пуцњава. Страдала је једна особа, а повређено је седам мушкараца старости између 18 и 22 године.

Три особе су страдале и неколико њих је повређено у пуцњави у Мериленду. Наиме, нападач је запалио своју кућу, а затим силом ушао код комшије где је пуцао. Приликом изласка из куће упуцао је још двојицу комшија. Полиција га је савладала, а нападач је касније умро у болници.

Још три особе су преминуле, а девет је повређено у више пуцњава у Калифорнији. Масовне пуцњаве су забиљежене још у Њуарку, Милвокију и Мисурију.

(Кликс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)