КРАЈ ДРАМЕ НА НЕБУ: Највећа кинеска ракета се срушила, ево где су завршили остаци (ВИДЕО)

Novosti online

09. 05. 2021. у 12:16

ОСТАЦИ највеће кинеске ракете пали су у Индијски океан, при чему је највећи део њених компоненти уништен приликом уласка у Земљину атмосферу, јавили су кинески државни медији.

КРАЈ ДРАМЕ НА НЕБУ: Највећа кинеска ракета се срушила, ево где су завршили остаци (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Светски медији такође јављају да је ракета пала и да је највећи део остатака сагорео при уласку у атмосферу. Кинеска ракета "Марч5Б" кретала се толиком брзином да је било тешко прецизно пратити податке, и сваких 90 минута обилазила је пун круг око наше планете!

Делови ракете Лонг Марч 5Б ушли су у атмосферу у 10.24 часова по локалном времену, потврдило је америчко Министарство одбране.

Поједини медији јављају да ће стручњаци са сигурношћу знати да је опасност прошла тек када ракета буде "пропустила" да активира сензоре за праћење на неком од наредних пунктова. Последњи пут их је активирала прелазећи изнад Саудијске Арабије.

Место пада делова ракете налази се у Индијском океану, југозападно од Индије и Шри Ланке, а северно од Малдива, саопштила је кинеска агенција за свемирске летове. Упркос бризи да би делови могли да се обруше на насељена места, највећи део остатака ракете сагорео је у атмосфери.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)