ПУТИН ЗАГРМЕО ИЗ МОСКВЕ: Нема опроштаја за оне који размишљају о агресивним плановима! (ФОТО)

Novosti online

09. 05. 2021. у 10:47

РУСИЈА ће одлучно штитити своје националне интересе, нема опроштаја за оне који смишљају агресивне планове, изјавио је руски председник Владимир Путин током говора на Црвеном тргу, где се одржава Парада победе поводом 76. годишњице победе у Другом светском рату.

ПУТИН ЗАГРМЕО ИЗ МОСКВЕ: Нема опроштаја за оне који размишљају о агресивним плановима! (ФОТО)

Фото: Танјуг АП

- Увек ћемо памтити да је тај величанствени подвиг учинио управо совјетски народ. У најтежем ратном времену, у одлучујућим биткама које су одредиле исход борбе против фашизма, наш народ је био сам, сам на мукотрпном, херојском и пожртвовном путу до победе - изјавио је председник Русије.

Како је рекао председник Русије, нема опроштаја и оправдања за оне који спроводе агресивне планове, антисемитизам и русофобију.

- Рат је донео толико неподношљивих искушења, туге и суза да је то немогуће заборавити. А нема опроштаја и оправдања за оне који поново размишљају о агресивним плановима. Скоро век нас дели од догађаја када се у центру Европе монструозна нацистичка звер дрзнула и добила предаторску снагу. Све циничније су се чуле пароле о расној и националној надмоћи, антисемитизму и русофобији. Споразуми који су за циљ имали да зауставе срљање ка светском рату лако су прецртани - рекао је Путин.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)