ОТВОРЕНЕ ПЛАЖЕ У ГРЧКОЈ: Посетиоци морају да поштују 4 правила, 2 ће тешко пасти и српским туристима

Novosti online

08. 05. 2021. у 16:12

НЕПУНЕ три недеље откако је ова медитеранска земља отворила своје границе за држављане земаља ЕУ, али и држављане Србије, Велике Британије, Уједињених Арапских Емирата и Велике Британије, данас су коначно отворене и плаже.

ОТВОРЕНЕ ПЛАЖЕ У ГРЧКОЈ: Посетиоци морају да поштују 4 правила, 2 ће тешко пасти и српским туристима

Фото: АП

Пре пет дана отворени су и кафићи и ресторани - додуше само баште, али то су Грци једва дочекали - у баштама није имала где ни игла да падне, што се не би могло рећи за плаже, јер посетиоци морају да поштују бројна правила.

Прво правило подразумева да пошаљу СМС на број 13033 са кодом 6 уколико желе да резервишу лежаљку на некој од уређених плажа.

Кад је реч о мерама које се примењују на плажама, оне подразумевају да размак између комплета (сунцобрана и две лежаљке) мора да буде минимум 4 метра. Ово правило може да буде прекршено искључиво ако на плажу долазе породице са више чланова.

Запослени на плажи у обавези су да дезинфикују мобилијар пре него што новим гостима буде омогућено да изнајме сунцобран и лежаљке.

У ресторанима је забрањена музика, а такође није дозвољено ни задржавање у плажним баровима. Уколико ова правила буду остала на снази и кад крене туристичка сезона, већина српских туриста искусиће нови тип летовања.

Све то, међутим, није обесхрабрило држављане Грчке да похрле на уређене плаже и уживају у купању и сунчању.

Од 19. априла држављанима Србије дозвољен је улазак у Грчку уз негативан ПЦР тест или сертификат о вакцинацији, али искључиво преко граничних прелаза у Бугарској. Од 15. маја, када буде званично отворена туристичка сезона, наши туристи моћи ће да стигну у Грчку преко Северне Македоније.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)