ТАЈФУН ЋЕ ТУТЊАТИ ПРЕКО ЦРВЕНОГ ТРГА: Откривамо новитете руског арсенала који ће бити представљени на паради поводом Дана победе

Новости онлајн

08. 05. 2021. у 12:52

НАЈНОВИЈА руска оклопна возила, као и легендарни тенкови из Великог отаџбинског рата, учествовали су у генералној проби за Параду победе, која се одржава сутра.

ТАЈФУН ЋЕ ТУТЊАТИ ПРЕКО ЦРВЕНОГ ТРГА: Откривамо новитете руског арсенала који ће бити представљени на паради поводом Дана победе

Фото: Танјуг/АП

Више од 190 модела војне опреме било је укључено у механизовани конвој који је пролазио преко Црвеног трга. По први пут, најновија Тајфун-ПВО ће се наћи у тој колони.

Механизовани део Параде отворили су легендарни тенкови Т-34. Најновији тенкови Т-90М Прорив и Т-14 Армата, борбена возила пешадије Кургањец и артиљеријски системи Коалиција-СВ такође су се возили поплочаним Црвеним тргом. У проби је укључено неколико врста тенкова: Т-72Б3М, Т-80БВМ и Т-90М.

На главном тргу Русије појавили су се и оперативно-тактички ракетни системи Искандер-М, противавионски ракетни системи Бук-М3 и Тор-М2. Поред тога, у проби Параде учествовали су противавионски ракетни и топовски системи Пантцир-С и системи С-400 Триумф. Бацачи стратешког ракетног система Јарс такође су се возили преко Црвеног трга.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УЖАС НА ПОЗНАТОМ ЛЕТОВАЛИШТУ: Дечака (8) напало неколико ајкула - чуо сам вриштање, било је много крви