ПОГЛЕДАЈТЕ ГЕНЕРАЛНУ ПРОБУ ПАРАДЕ У МОСКВИ: Црвеним тргом тутње тенкови, одзвања стројев корак у част победе над фашизмом (ВИДЕО)

Новости онлине

07. 05. 2021. у 11:19

НА Црвеном тргу у Москви одржава се генерална проба Параде победе у част 76. годишњице победе у Другом светском рату.

ПОГЛЕДАЈТЕ ГЕНЕРАЛНУ ПРОБУ ПАРАДЕ У МОСКВИ: Црвеним тргом тутње тенкови, одзвања стројев корак у част победе над фашизмом (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/АП

Јутрос су Московљани и гости престонице сведоци спектакла – све је као што ће бити 9. маја. Колона војне технике прошла је кроз центар руске престонице и постројила се онако како ће ући на Црвени трг који је неколико сати пре почетка пробе дезинфикован у складу са захтевима санитарних власти због пандемије вируса корона.

Програм параде не се разликује много од већ добро познатог сценарија, а као и увек прва ће марширати чета добошара у пратњи групе која носи симболе победе, државне заставе Руске Федерације и симболе Оружаних снага Русије.

Први пут ће у паради учествовати и студенткиње Војне академије ваздушне одбране и парадне јединице кадетског корпуса Истражног комитета.

Руска авијација ће и данас украсити небо руске престонице.

У Паради победе која ће бити одржана 9. маја ће учествоваће више од 12.500 људи, преко 190 јединица наоружања, војне и специјалне технике, као и 76 авиона и хеликоптера.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)