МАСОВНА ТУЧА У ЈЕРУСАЛИМУ НА ИФТАР: Једног Палестинца испрскали сузавцем, а онда су почеле да лете столице и тањири (ВИДЕО)

Новости онлајн

06. 05. 2021. у 20:36

НА Блиском истоку нема мира, чак и за време рамазанског поста, па се нађу неке проблематичне особе које изазову хаос, па се уместо свечане вечере и опуштајећег разговора догодила масовна туча у којој је употребљен сузавац, а богами летели су тањири и пластичне столице, а екипа са ћошка која је покварила славље намерно стигла је и да демолира шатор.

МАСОВНА ТУЧА У ЈЕРУСАЛИМУ НА ИФТАР: Једног Палестинца испрскали сузавцем, а онда су почеле да лете столице и тањири (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Твитер

Ова прича почела је у четврти Схеикх Јаррах у Јерусалиму која је насељена Палестинцима. После напроног дана станари ове четврти одлучили су да приреде ифтар ( за неупућене вечерњи оброк током исламског месеца рамазана, који се узима у први сумрак, непосредно после заласка сунца. Ифтаром се завршава дан поста) како би опуштено вечерали и попричали.

Међутим, групи јеврејских досељеника се то није нимало допало, па су одлучили да прекину ифтар и изазову хаос у чему су и успели.

Телефонска камера из једног од станова у згради испред које се приређивао ифтар забележила је тренутак када група мушкараца долази и почиње хаос.

Један од најекспониранијих у екипи која је покварила вечерње славље извадио је сузавац и једног од становника ове четврти испрксао. Уследио је урагански одговор од супротне стране, када су почеле да лете столице и посуђе. 

Неке од најсмелијих провокатора нису зауставиле ни пластичне столице ни посуђе да демолирају и шатор.

Претпоставља се да је после тога интервенисала полиција, а познато је да она у Јерусалиму без обзира ко је изгредник било Палестинац или Израелац и нема баш милости кад треба да се заведе ред.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)