ОВО ЈЕ ПОНОС РУСКЕ АВИЈАЦИЈЕ: Због ових перформанси МиГ-35 је ван сваке конкуренције (ВИДЕО)

Новости онлине

06. 05. 2021. у 15:15

РУСКИ ловачки авиони "МиГ-35" проширили су борбене способности, тачније моћи ће да користе било које постојеће авионско оружје, саопштио је директор дирекције за програме МиГ-29М, МиГ-35 и лаког вишенаменског авиона руске авионске корпорације "МиГ" Мушег Балојан.

ОВО ЈЕ ПОНОС РУСКЕ АВИЈАЦИЈЕ: Због ових перформанси МиГ-35 је ван сваке конкуренције (ВИДЕО)

Wikipedia

- МиГ-35 ће моћи да користи читав асортиман постојећег авионског оружја, укључујући перспективне примерке - рекао је Балојан.

Захваљујући новим борбеним могућностима, додаје он, тај авион је постао ефикасан ваздухопловни комплекс за стицање надмоћи у ваздуху.

- Са становишта наоружања и опремљености, МиГ-35 у свему надмашује свог претходника. Нови радар и оптичко-локациона станица, нови систем за означавање циљева који је постављен на кациги, савремене ракете класе "ваздух-ваздух" и "ваздух-земља", велики арсенал авионских бомби како слободног пада, тако и навођених - појаснио је представник корпорације.

Најновији вишенаменски ловац генерације 4++ МиГ-35 представља напреднију верзију авиона МиГ-29К/КУБ и МиГ-29М/М2. Ловац је направљен за рад у зонама оружаних сукоба високог интензитета, у условима ешалонираног система ПВО противника.

Подсетимо, заменик министра одбране Русије Алексеј Криворучко и шеф Уједињене корпорације за изградњу авиона Јуриј Сљусар потписали су 2018. године уговор о набавци шест авиона МиГ-35 до 2023. године.

(СрбијаДанас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)