УБИЈЕН НАЈВЕЋИ МЕДВЕД У ЕВРОПИ: Бахати принц одстрелио племениту животињу, скандал тресе Румунију

Новости онлине

06. 05. 2021. у 14:36

РУМУНСКА еколошка група "Ејџент Грин" и аустријски ВГТ оптужили су принца Емануела од Лихтенштајна да је у лову убио највећег медведа у Румунији, могуће и највећег у Европи, пише РИА Новости.

УБИЈЕН НАЈВЕЋИ МЕДВЕД У ЕВРОПИ: Бахати принц одстрелио племениту животињу, скандал тресе Румунију

Фото: Депоситпхотос

Према румунској еколошкој групи, принц је од румунског Одељења за заштиту животне средине добио дозволу за лов на женку медведа, која је нанела штету пољопривредницима у селу Оидула.

- Међутим, принц није убио женку, већ медведа који је живео дубоко у шуми и није се никада приближавао локалном становништву - саопштили су из групе "Ејџент Грин".

Они додају да је медвед по имену Артур устрељен у марту у заштићеном резервату на Карпатима. 

- Артур је имао 17 година, био је највећи медвед у Румунији и вероватно највећи у Европској унији. Очигледно је да принц није дошао да реши проблем локалног становништва, већ да би убио медведа и понео кући највећи трофеј - рекао је Габријел Повн, директор "Ејџент Грин-а".

Мрки медведи су заштићена врста уз Румунији, и трофејни лов је забрањен 2016. године у тој земљи. Ипак, изузеци су могући у појединачним случајевима, када животиња наноси штету локалном становништву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)