ИЗБОДЕНЕ НОЖЕМ У ЦЕНТРУ САН ФРАНЦИСКА: Две Азијаткиње нападнуте док су чекале аутобус (ВИДЕО)

Танјуг

06. 05. 2021. у 08:31

ДВЕ старије Азијаткиње избодене су ножем без упозорења док су чекале аутобус у центру Сан Франциска у последњем у низу напада на Американце азијског порекла широм САД од почетка пандемије.

ИЗБОДЕНЕ НОЖЕМ У ЦЕНТРУ САН ФРАНЦИСКА: Две Азијаткиње нападнуте док су чекале аутобус (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Жена која је у уторак по подне радила на тезги са цвећем потврдила је да је видела мушкарца како шета главном улицом у Сан Франциску мало пре напада носећи прилично велики нож.

- Једна од жртава је била окренута леђима и све што сам успела да видим јесте перје које је из испало из њене јакне. Тако да сам врло сигурна да је исечена. Нападач се удаљио мирно, као да се ништа није догодило - рекла је она за КГО-ТВ, преноси АП.


Полиција је саопштила да су две жене примљене у болницу након напада, а да је старија, 84-годишњакиња, у почетку имала повреде опасне по живот, али је њено стање стабилизовано.

Саопштено је и да је Патрик Томпсон (54) из Сан Франциска ухапшен отприлике два сата након напада, а истрага утврђује да ли је инцидент мотивисан расном нетрпељивошћу.

Овај напад је само још један у низу са којим су се суочили Американци азијског порекла откако је пандемија Ковид 19 проширила у САД након што је започела у Кини,а расно мотивисано узнемиравање и напади догодили су се широм земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)