НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР! Из воде изронила црква која је деценијама била потопљена (ФОТО/ВИДЕО)

Танјуг

06. 05. 2021. у 08:23

БОГОРОДИЧИНА црква из 19. века појавила се изнад воде једног језера у Мексику након што је, због изградње бране, деценијама била потопљена.

НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР! Из воде изронила црква која је деценијама била потопљена (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

Услед огромне суше која је захватила регион вода у језеру се повукла пружајући могућност да сви поново виде већи део цркве која је под водом нестала 1979. године када је изграђена брана, а што је уједно девастирало и цело насеље Ел Зангаро у којем је било више од 150 кућа.

Како "Мексико дејли њуз" преноси, томе су се обрадовали највише људи који су некада живели на том месту, а морали су да се одселе када су схватили да ће вода доћи и отерати их ако сами не оду.

- Предање нам говори да је тим људима било веома тешко да напусте своје место, не само због зграда, имовине, већ и због осећаја да му припадају - рекла је Дулсе Васкез, директорка локалне општинске архиве.

- Неколицина их се опирала док нису схватили да је реалност да морају да оду јер ће вода прекрити цео градић - рекла је она и подсетила да је одлуку о потапању и месташца и цркве донео 51. председник Мексика Хосе Лопез Портиљо након што је оближњи град био потпуно потопљен, а требало је спречити да се слично не понови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОСВОЈЕН СЕВЕРОДОЊЕЦК: Кадиров објавио снимак - народ поздравља борце, девојчица имала посебну поруку