НЕМЦИ ЗАБРАНИЛИ МУСЛИМАНСКУ МРЕЖУ: Ансар интернешенел под хуманитарним велом финансирао тероризам

Д. Д. С.

05. 05. 2021. у 16:44

НЕМАЧКА забрањује активности организације Ансар интернешнел, за коју Берлин тврди да, под велом хуманитарне помоћи, заправо финансира тероризам широм света. Немачко Министарство унутрашњих послова је саопштило да се морају "исушити извори финансирања тероризма уколико власти желе да се боре против тога".

НЕМЦИ ЗАБРАНИЛИ МУСЛИМАНСКУ МРЕЖУ: Ансар интернешенел под хуманитарним велом финансирао тероризам

Depositphotos

У саопштењу Министарства наводи се да је Ансар интернешнел "ширио салафистички поглед на свет и да су финансирале тероризам под маском хуманитарне помоћи". Немачки медији прецизирају да је новац скупљан у добротворне сврхе, одлазио делом и за финансирање организација као што су Нусра фронт у Сирији, близак ал-Каиди, палестинској милитантној групи Хамас и милитантима ал-Шабаб у Сомалији.

Полиција извршила претрес неколико зграда у 10 немачких покрајина, у оквиру акције забране ове организације са седиштем у Дизелдорфу. Ансар интернешенел у свом статуту наводи да јој је сврха да помаже пројекте муслиманске заједнице широм света. Само у 2018. години Ансар је прикупио осам до 10 милиона евра у донацијама, наводи агенција АФП позивајући се на председавајућег организације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)