ВАКЦИНАЦИЈА ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ: У Великој Британији данас забележен само један смртни случај од последица короне

Novosti online

03. 05. 2021. у 19:21

У ПРОТЕКЛА 24 сата Британија је забележила само један смртни случај од последица корона вируса, што се није догодило последњих девет месеци. Забележено је 1.649 новооболелих, што је најмањи број новоинфицираних у једном дану од септембра прошле године.

ВАКЦИНАЦИЈА ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ: У Великој Британији данас забележен само један смртни случај од последица короне

Фото: ЕПА

У протекла 24 сата Британија је забележила само један смртни случај од последица корона вируса, што се није догодило последњих девет месеци. Забележено је 1.649 новооболелих, што је најмањи број новоинфицираних у једном дану од септембра прошле године.

Ипак, додају да и даље треба бити опрезан, и да ове цифре треба узети са резервом, с обзиром на то да су у питању "викенд бројке", када долази до благог застоја у обради извештаја.

Британија је до данас употребила 50 милиона доза вакцина против корона вируса, а око 30 одсто пунолетног становништва је примило обе дозе вакцине. Власти су задовољне оваквим развојем ситуације и предвиђају да ће Британци моћи много опуштеније да живе током лета, а премијер Борис Џонсон је рекао да не види разлог да се одлаже са попуштањем мера које је најављено за 17. мај.

Ипак, иако су бројке охрабрујуће Џонсон је упозорио грађане да се не радују превише када је реч о путовањима, додајући да би додавање много земаља на "зелену листу" могло да повећа ниво заразе. Он је ово саопштио недуго након што је Европска унија саопштила да планира да допусти вакцинисаним Британцима да слободно путују у земље чланице током лета.

Подсетимо, Велика Британија је од почетка пандемије забележила 4.421.850 случајева заразе, а живот са овом опаком болешћу изгубило је 127.539 особа. У јануару ове године оборили су рекорд када су у једном дану забележили више од 67.000 новозаражених, а током децембра и јануара бележили су много дана у којима је било више од 1.000 жртава корона вируса.

И даље заузимају неславну пету позицију у свету по броју преминулих, и седму по броју оболелих од ковида.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)