КОРИДА ПОНОВО У МАДРИДУ: Хиљаде љубитеља присуствовало борби у арени

Танјуг

02. 05. 2021. у 19:51

НА хиљаде шпанских љубитеља кориде данас је поздравило матадоре који су се вратили у мадридску арену “Лас Вентас” како би се борили против бикова, први пут откако је почела пандемија ковида-19, јавља Ројтерс.

КОРИДА ПОНОВО У МАДРИДУ: Хиљаде љубитеља присуствовало борби у арени

Фото: Твитер

Посетиоци су морали да носе заштитне маске и да седе на обележеним седиштима, између којих је био размак којим се поштовала социјална дистанца.

Навијачи су гледали како се матадори боре против седам бикова, а догађај је био хуманитарног карактера, како би се сакупио новац за матадоре који су дуго без посла, али и раднике који раде при кориди.

Скоро све шпанске арене су затворене годину дана због рестриктивних мера, због чега су контроверзни спектакл и матадори упали у финансијску кризу.

Борби са биковима данас је присуствовало 6.000 људи, што је 40 одсто попуњености капацитета арене.

Данашњем догађају су присуствовали најпознатији шпански матадори, који су забављали привлеговане фанове - само ретки су успели дођу до улазница.

Ројтерс додаје да су Шпанци "подељени по питању крвавог спектакла" - неки га сматрају уметношћу, док други мисле да је окрутан.

Популарност кориде је опала претходних година, јер је наишла на велики отпор активиста за права животиња и појединих левичарских покрета, наводи Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)