НОВЕ ОПТУЖБЕ НА РАЧУН ЏОНСОНА: Огромне количине новца потрошене на реновирања апартмана и дадиље

Танјуг

02. 05. 2021. у 15:37

ПРЕМИЈЕР Велике Британије Борис Џонсон суочио се данас с новим оптужбама за трошкове за преуређење његовог апартмана у премијерској резиденцији у Даунинг стриту, као и о издацима за чување његовог младог сина.

НОВЕ ОПТУЖБЕ НА РАЧУН ЏОНСОНА: Огромне количине новца потрошене на реновирања апартмана и дадиље

Фото: Танјуг/АП

Ројтерс подсећа да се Џонсон суочавао с бројним гафовима, кризом током Брегзита и наводним љубавним аферама, али истиче да је гнев изазвало откриће да су он и његова вереница Кери Симондс потрошили огромну количину новца за реновирање резиденције с дизајнером краљевске куће.

Џонсон се суочава с бројним наводима о раскалашном трошењу и управљењем његовим особљем у центру британске владе, за коју опозиција каже да је неспособна.

Џонсон је понављао неколико пута да је платио из свог џепа за обнављање апартмана у Даунинг стриту, али Изборна комисија каже да има основа да се сматра да је начињено кривично дело када је реч о финансирању радова.

Сандеј тајмс је рекао да је укупан трошак износио око 200.000 фунти (276.000 долара) и да је једну фактуру "средио" донатор Конзервативне партије, што је корист у натури која би требало да се пријави пореским властима.

Новине такође пишу да је донатор замољен да плати дадиљу за Џонсоновог младог сина Вилфреда.

- Не смета ми да платим за политичке летке, али ми смета што ме питају да ли буквално плаћам да се брише задњица сина премијера - рекао је неименовани донатор.

Из Даунинг стрита нису коментарисали текст о трошковима реновирања, али су рекли да је "премијер сам платио све трошкове чувања детета".

Конзервативна партија чији је члан Џонсон одбила је да коментарише новински чланак.

Министар спољних послова Доминик Раб одбацио је оптужбе и назвао их неутемељеним оговарањима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)