Г7 СМИШЉАЈУ СТРАТЕГИЈУ: Желе да обуздају руске „пропаганде и дезинформација“

Новости онлајн

02. 05. 2021. у 14:04

ДРЖАВЕ Г7 ће размотрити могућност стварања колективних механизама брзог реаговања за обуздавање руске „пропаганде и дезинформације“, изјавио је у интервјуу „Ројтерсу“ шеф британске дипломатије Велике Британије Доминик Раб.

Г7 СМИШЉАЈУ СТРАТЕГИЈУ:  Желе да обуздају руске „пропаганде и дезинформација“

Фото: Пиксабеј

Према његовим речима, Уједињено Краљевство које ове године председава савезом нада се да ће убедити партнере у потребу покретања механизама брзог реаговања које би било усмерено на разбијање дезинформација које, наводно, Русија шири.

- Када видимо лаж, пропаганду и лажне вести, треба да реагујемо на то, не појединачно, већ сви заједно, како бисмо негирали (дезинформације) и саопштили својим грађанима истину, као и грађанима Русије, Кине и целог света - нагласио је шеф британског спољнополитичког ресора.

Раб тврди да Русија и Кина својим акцијама у медијском простору „покушавају да сеју неповерење“ према владама западних држава, а као пример је навео, наводно, дезинформацију о мешању у изборе и о вакцинама против вируса корона. Руске власти су више пута скретале пажњу на неоснованост ових оптужби.

Подсетимо, састанак шефова дипломатија Г7 ће бити одржан 3-5. маја у Лондону. На састанак су позвани, поред дипломата Велике Британије, Немачке, Италије, Канаде, САД, Француске и Јапана, још и представници ЕУ, Аустралије, Индије, Јужне Кореје и Јужноафричке републике, као и генерални секретар Асоцијације држава југоисточне Азије (АСЕАН) Лим Џок Хој.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)