ИСПЛАНИРАЛИ СУ СВЕ УНАПРЕД: Захарова открила шта је крајњи циљ западних сила

Новости онлине

01. 05. 2021. у 15:20

ЗАПАД спроводи раније испланирану информативно-политичку кампању чији је циљ обуздавање Русије, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

ИСПЛАНИРАЛИ СУ СВЕ УНАПРЕД: Захарова открила шта је крајњи циљ западних сила

Фото: ЕПА

Она је додала да је Русија „дуги низ година предлагала партнерима из ЕУ да проблеме који се појављују решавају постојећим дипломатским средствима“.

- Али, сваке године све је јача тенденција да се свим проблемима – и реалним и умишљеним, намерно придаје јавни карактер. Сваки наш покушај да се то преведе у токове конструктивног дијалога ЕУ је блокирала - рекла је Захарова у интервјуу за Ју-тјуб канал Спутњика на руском.

Она је додала да су и сви потези Русије у вези санкција према према осморо званичника ЕУ искључиво „узвратне мере на апсолутно непријатељске кораке колективног Запада“.

Подсетимо, Министарство спољних послова Русије саопштило је јуче да Русија забрањује улазак у земљу за осам држављана земаља Европске уније и представника њених званичних структура као одговор на санкције.

Како се наводи, на руски „црни списак“ уврштени су, између осталих, и председник Европског парламента Дејвид Сасоли, шеф берлинског тужилаштва Јорг Раупах и заменица председника Европске комисије Вера Јурова.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)