ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС, ЗАТВОРЕНЕ ШКОЛЕ: У многим градовима стање је критично, Аргентина продужава епидемиолошке мере, огласио се председник!

tanjug

30. 04. 2021. у 23:31

Аргентина је данас најавила тронедељно продужавање противпандемијских мера које укључују отказивање наставе у јавним школама и ноћни полицијски час од 20 часова као одговор на смртоносни други талас инфекција.

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС, ЗАТВОРЕНЕ ШКОЛЕ: У многим градовима стање је критично,  Аргентина продужава епидемиолошке мере, огласио се председник!

Фото: ЕПА

- Епидемиолошка ситуација у градском подручју Буенос Ајреса је критична, а имамо и друга подручја са високим бројем здравствених проблема - рекао је председник Алберто Фернандез у снимљеној поруци за медије, преноси Ројтерс.

- „Морамо уложити нове напоре да смањимо циркулацију, смањимо инфекције и тако смањимо притисак на наш здравствени систем што је више могуће -, додао је.

Фернандез се суочава са критикама због строгог закључавања које је применио 2020. године и због спорог напретка у вакцинацији против ковид-19.

Како Ројтерс наводи, порасла је и напетост између државних и градских власти Буенос Ајреса због отказивања наставе у школама.

До сада су у тој земљи потврђена 2.954.943 случаја вируса са укупно 63.508 смртних случајева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)