КРАЉИЦА ОДУШЕВИЛА ЦЕЛУ БРИТАНИЈУ: Чува успомену на принца Филипа, ни ледене температуре је нису спречиле (ФОТО)

Новости онлине

30. 04. 2021. у 21:14

БРИТАНСКА краљица Елизабета је данас још једном показала да ће наставити да води рачуна о наслеђу покојног принца Филипа. Она је, умотана у топлу одећу, прегледала коње и запреге које је њен супруг држао у замку Виндзор.

КРАЉИЦА ОДУШЕВИЛА ЦЕЛУ БРИТАНИЈУ: Чува успомену на принца Филипа, ни ледене температуре је нису спречиле (ФОТО)

Foto: EPA

Краљицу, која је позната као страствени заљубљеник у коње и узгајивач чистокрвних тркачких пастува, ни ледене температуре нису спречиле да оде у инспекцију "возног парка", и то само неколико дана од првог јавног појављивања после сахране принца Филипа.

Брига остареле краљице за племените животиње које је њен муж обожавао је ганула многе становнике острва, поготово чињеница да је по киши и хладноћи изашла да прегледа старинске запреге.

Раније овог месеца објављено је да ће понији и краљевска кочија принца Филипа бити предати његовој седамнаестогодишњој унуци Лујзи.

Принц је био велики љубитељ тркања запрегама, и сматра се да је заслужан за популаризацију спорта у Великој Британији. Он је Британију представљао на три европска и шест светских првенстава.

У 91. години, принц је тражио да му се направи тамнозелена кочија од алуминијума и челика, израђена по његовим спецификацијама.

Принц је упрегао Фел поније, расу која је пореклом са севера Енглеске и често се користи за вожњу и јахање због снаге и окретности. Та раса је угрожена, делимично и због генетских болести.

У својој књизи је принц написао: "Старим, реакције су ми све спорије и памћење ми је непоуздано, али никада нисам изгубио силно задовољство када возим запреге кроз британско село."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)