РУСИЈА НЕЋЕ ПРЕЋИ СВОЈЕ "ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ": Песков пренео моћну поруку Путина - Москва се не може "обуздавати"

Новости онлајн

29. 04. 2021. у 14:47

НИКАКВИ покушаји обуздавања Русије неће натерати ни Русију ни њеног председника Владимира Путина да промене политику и да одустану од „црвених линија“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

РУСИЈА НЕЋЕ ПРЕЋИ СВОЈЕ ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ: Песков пренео моћну поруку Путина - Москва се не може обуздавати

Foto AP

- Није могуће ограничити Русију ни у чему. Да, могући су покушаји њеног обуздавања, могуће је притискати савезнике и терати их да не купују руско наоружање. Али, то неће натерати Русију да промени политику. То неће натерати председника Путина да одустане од ‘црвених линија’ - рекао је Песков за Први канал руске телевизије.

Подсетимо, Путин је у обраћању Федералној скупштини скренуо пажњу на непријатељске кораке неких држава према Москви.  Он је цитирао Киплингову „Књигу о џунгли“ о тигру Шир Кану и шакалу Табаки, иза којих се назиру западне земље, и упоредио ситуацију подражавања земаља које су се  „окомиле“ на Русију са Табакијем који се врти око Шир Кана.

Како је рекао, Русија има своје интересе које брани и које ће бранити у оквиру међународног права, као што то чине и друге земље света, а ако неко одбија да разуме ту очигледну ствар, бира егоистичан и високопаран тон, она ће увек пронаћи начин да одбрани свој став. Он је упозорио све земље да не прелазе „црвене линије“ у односима са Русијом.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)