ПОСЛЕ ВЕСТИ ДА ЈЕ ПРЕБОЛЕЛА МУЖА: Краљица све изненадила овим потезом

Novosti online

29. 04. 2021. у 15:25

КРАЉИЦА је носила дијамантски цветни брош, који је добила као венчани поклон, за своје прво јавно појављивање од сахране супруга принца Филипа.

ПОСЛЕ ВЕСТИ ДА ЈЕ ПРЕБОЛЕЛА МУЖА: Краљица све изненадила овим потезом

Фото: Принтскрин

Стоички дух 95-о годишње краљице, заблистао је док је путем видео везе из замка Виндзор дочекивала угледнике у Буцкингхамску палату. Одлучила се да за састанак носи блистави брош од руже од Цартиера, који је добила за полон поводом венчања са војводом од Единбургха 1947. године.

Међу многим краљичиним поклонима налазили су се и Цартиерова круна и огрлица из најскупљих колекција на свету коју је добила од монарха Низама.

Чудна чињеница је да он није био позван на венчање упркос његовој великодушности.

Краљица је његов поклон носила неколико пута током 25 година, укључујући посету норвешкој амбасади 1951. године, али је пукла и 1973. године и затражила од тадашњег крунског драгуљара Гаррард-а да направи нову тијару.

Краљица се вратила краљевским дужностима само четири дана након смрти војводе од Единбургха 9. априла.

Важно је напоменути да у свом најновијем данашњем појављивању данас краљица више није била у црној жалосној одећи. Две недеље краљевске жалости у знак сећања на краљичина мужа од 73 године завршиле су се за монархију и њихова домаћинства у петак 23. априла, што значи да је Виндзорима било дозвољено да се врате на посао са пуним радним временом.

 

Краљевска породица окупила се на дирљивом последњем испраћају од Филипа 17. априла на социјално погребној сахрани у капели Светог Ђорђа, док је краљица на слици седела сама док је туговала за својом супругом.

Краљица је напунила 95 година, само 12 дана након што је војвода умро, и искористила свој рођендан да објави поруку у којој се захваљује добровољцима на њиховој почасти Филипу. Рекла је да су она и њена породица били у 'периоду велике туге', али да су је тешили речима хвале за војводу. „Дубоко смо дирнути и подсећамо да је Филип имао тако изванредан утицај на безброј људи током свог живота“, додала је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)