КОМПАНИЈА “ТЕСЛА” У КРИПТО-БИЗНИСУ: Располаже биткоинима у вредности 2,5 милијарде долара

Танјуг

28. 04. 2021. у 19:13

"ТЕСЛА" располаже биткоинима чија је тренутна вредност око 2,5 милијарде долара, према документима поднетим Комисији за хартије од вредности и тржиште капитала (СЕЦ), што значи да је произвођач електричних аутомобила на папиру остварио знатан добитак само пар месеци након улагања у највећу светску криптовалуту.

КОМПАНИЈА “ТЕСЛА” У КРИПТО-БИЗНИСУ: Располаже биткоинима у вредности 2,5 милијарде долара

Илон Маск / Фото АП

Компанија је у документима навела да је њена инвестиција у нестабилну дигиталу валуту крајем марта вредела 2,48 милијарди долара, преноси ЦНБЦ.

"Тесла" је почетком ове године објавио да је купио биткоине у вредности од 1,5 милијарди долара и да планира да прихвати ту криптовалуту као средство плаћања за куповину његових возила.

Према финансијском извештају за први квартал 2021, "Тесла" је од продаје биткоина зарадио нето 101 милион долара, што је допринело скоку нето добити компаније на рекордан ниво.

Фото: Пиксабеј

Tekst potpisa

Биткоин се трговао последњег дана марта близу 59.000 долара, на незнатно вишем нивоу у односу на цену на данашњем отварању трговања на крипто берзама.

Ова виртуелна валута је потом наредних недеља бележила снажне осцилације, тргујући се у једном моменту знатно изнад 60.000 долара по једном новчућу, након чега је ошто пала на испод 50.000 долара.

Акције "Тесле" су потонуле јутрос, пре званичног почетка рада Вол Стрита, за 1,6 процената. Деонице ове компаније, које су биле међу најуспешнијима на берзи у последњих неколико година, пале су у минула три месеца за више од 15 посто, додаје ЦНБЦ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)