СВЕ БОЉА СИТУАЦИЈА У ШВЕДСКОЈ: Број новозаражених у паду током претходне седмице

Танјуг

27. 04. 2021. у 16:10

БРОЈ новозаражених од ковид-19 у Шведској опао је током протекле седмице, али је и даље на високом нивоу, па је прерано рећи да ли ће се тај тренд наставити, саопштила је данас шведска Здравствена агенција.

СВЕ БОЉА СИТУАЦИЈА У ШВЕДСКОЈ: Број новозаражених у паду током претходне седмице

Фото: Депоситпхотос

Шведску је погодио тежак трећи талас пандемије, број пацијената на одељењима интензивне неге је највећи од пролећа прошле године, иако је број преминулих остао низак, пренео је Ројтерс.

Од прошлог петка у Шведској је регистровано 14.911 нових случајева корона вируса, што је најнижи број током викенда у последњих пет недеља.

- Прошле недеље смо приметили пад од неких 10 до 11 одсто - рекао је главни епидемиолог Андерс Тегнел на конференцији за новинаре.

- У Шведској је и даље веома висок ниво ширења вируса, истакао је он и додао да је сувише рано проглашавати било какву победу.

У овој земљи која има 10 милиона становника, регистровано је 45 смртних случајева, па укупан број преминулих од корона вируса износи 13.968.

Истовремено, у Шведској је дато од петка 225.000 доза вакцина, па укупан број доза датих до сада износи преко три милиона.

Готово 28 одсто одраслих Швеђана до сада је примило барем једну дозу вакцине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)