НОВА ПОРУКА ИЗ БУКУРЕШТА: "Одлука о протеривању руског дипломате није део кампање"

Танјуг

27. 04. 2021. у 09:45

ОДЛУКА о протеривању из Румуније заменика војног аташеа при амбасади Руске Федерације у Букурешту нема никакве везе са оним што се дешава у другим земљама Европске уније, нити је део некакве кампање, изјавио је данас румунски премијер Флорин Кацу.

НОВА ПОРУКА ИЗ БУКУРЕШТА: Одлука о протеривању руског дипломате није део кампање

Фото: ЕПА

- Одлуку о протеривању заменика војног аташеа Русије не бих повезао са кампањом или реакцијом солидарности са оним што се дешава у другим земљама - изјавио је Кацу, а преноси румунска агенција Ађерпрес.

Он је то рекао за телевизију ТВР 1 у одговору на питање да ли се Румунија придружила државама које су реаговале на акције Русије.

Румунске власти одлучиле су да заменика војног аташеа при амбасади Руске Федерације у Букурешту, Алексеја Гришаева, прогласе за "персону нон-грата" на румунском тлу, јер су "његове активности и поступци у супротности са одредбама Бечке конвенције о дипломатским односима из 1961.", саопштило је румунско Министарство спољних послова.

Та одлука је саопштена руској амбасади у понедељак, када је од амбасадора Руске Федерације у Букурешту Валерија Кузмина затражено да се јави румунском министарству спољних послова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)