КОРОНА БЕСНИ У ИНДИЈИ: Војска обећала медицинску помоћ за сузбијање новог таласа

Танјуг

27. 04. 2021. у 08:42 >> 08:46

ШЕСТИ дан у низу број новозаражених у Индији већи је од 300.000, а индијска војска обећава да ће обезбедити хитну медицинску помоћ како би се сузбио незапамћени епидемијски талас.

КОРОНА БЕСНИ У ИНДИЈИ: Војска обећала медицинску помоћ за сузбијање новог таласа

Фото: Танјуг/AP Photo/Mukhtar Khan

У последња 24 сата у Индији су потврђена 323.144 нова случаја ковида-19, нешто мање него јуче, али препуне болнице и даље нису у стању да приме новооболеле због недостатка болничких кревета и медицинског кисеоника.

У последња 24 сата потврђен је 2.771 смртни случај међу ковид пацијентима, али експерти тврде да је реалан број преминулих значајно већи.

Бројне земље, међу њима Тајланд, Сингапур, Бангладеш и Велика Британија предузеле су кораке да ограниче улазак путницима из Индије и тако спрече ширење нових варијанти вируса.

Начелник генералштаба војске Индије, генерал Бипин Рават, најавио је да ће војска обезбедити додатне количине медицинског кисеоника из својих резерви, као и да ће се пензионисани војни медицински радници прикључити здравственим установама које се боре са епидемијом.

Помоћ су обећали и Велика Британија, Немачка и САД, а у прикупљање помоћи укључили су се и Индијци који живе и раде у САД.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)