МАС ЖЕЛИ ДОБРОСУСЕДСКЕ ОДНОСЕ: Немачка се неће придружити „конфронтационој галами“ против Русије

Новости онлајн

25. 04. 2021. у 21:15

МИНИСТАР иностраних послова Немачке Хајко Мас је против конфронтације са Русијом.

МАС ЖЕЛИ ДОБРОСУСЕДСКЕ ОДНОСЕ: Немачка се неће придружити „конфронтационој галами“ против Русије

Фото АП

- Није у нашем интересу да се придружимо конфронтационој галами. Желимо да водимо дијалог са Русијом и одржавамо добросуседске односе - рекао је Мас телевизији Das Erste.

Он је нагласио да ће економске санкције ЕУ остати на снази, све док „не буде нађено решење за Крим и исток Украјине“. Зато, сматра министар, „у интересу Русије је да напокон реши ова питања“.

Сједињене Америчке Државе су 15. априла увеле нове санкције Русији. На санкционом списку налазе се 32 физичка лица и удружења. Санкције такође забрањују америчким финансијским институцијама да купују руске државне обвезнице после 14. јуна. Осим тога, Вашингтон је најавио да из земље протерује 10 запослених у руској дипломатској мисији.

Како је навело Министарство спољних послова Русије, америчка санкциона политика не одговара интересима народа двеју земаља. Раније је Русија најавила низ реципрочних мера на америчке санкције, укључујући протеривање дипломата, забрану на улазак у земљу бројним америчким званичницима и предложила амбасадору Џону Саливану да отпутује у Вашингтон на консултације.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)