ХАОС У БРАЗИЛУ: Болсонаро прети да ће извести војску на улице!

Танјуг

24. 04. 2021. у 19:10

БРАЗИЛСКИ председник Болсонаро рекао је у петак да ће, ако жели да нареди војсци да изађе на улице и успоставити ред, наредба бити спроведена.

ХАОС У БРАЗИЛУ: Болсонаро прети да ће извести војску на улице!

Фото: ЕПА

Говорећи током ТВ интервјуа, Болсонаро је одбио да „улази у детаље у оно што припрема“.

Али онда је рекао: „Ако бисмо имали проблема, имамо план како да уђемо на терен. Наше оружане снаге могле би једног дана да изађу на улице.”

Притисак на председника расте, а пандемија коронавируса измиче контроли.

Суочио се са широко распрострањеним критикама због поступања с епидемијом у Бразилу, који је други по броју жртава коронавируса на свету након Сједињених Држава.

Три од четири приватне болнице рекле су да имају залихе за лечење Цовид-19 за недељу дана или мање, укључујући кисеоник, анестезију и основне лекове за интубацију, показало је истраживање АНАХП у 88 болница чланица широм земље.

Председник Болсонаро наставио је да умањује ризике кризе - инсистирајући да „људи умиру свуда“, нема користи од „плакања због проливеног млека“ и ударања на државне лидере због пооштравања закључавања.

Фото: AP Photo/Eraldo Peres

Као одговор на то, бразилски сенат отворио је истрагу о његовом поступању с пандемијом, укључујући и то да ли је влада одговорна за избацивање кисеоника у болницама у држави Амазоас у јануару, а која је крива за десетине смртних случајева.

Прошлог месеца, Болсонаро је свог бившег шефа кабинета задужио за Министарство одбране и заменио сва три команданта оружаних снага у оквиру реконструкције кабинета која је наишла на шок код високих војних официра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)