БИЛ ГЕЈТС ПОРУЧИО: Нисмо били спремни за пандемију, али крај се назире!

Novosti online

23. 04. 2021. у 09:29

МИЛИЈАРДЕР Бил Гејтс оценио је да се "свет није припремио за пандемију вируса корона ни близу колико је требало", али да ће вакцине против короне помоћи људима да се врате у нормалу.

БИЛ ГЕЈТС ПОРУЧИО: Нисмо били спремни за пандемију, али крај се назире!

Фото: Принтскрин

- Кад нас је пандемија погодила, схватили смо да је то глобални проблем и да морамо да организујемо ресурсе на светском нивоу. Многи су помогли, нарочито Уједињено Краљевство, Француска и САД, који су заједно са Светском здравственом организацијом и нашом фондацијом рекли: 'Ок, шта можемо  да урадимо? - испричао је Гејтс у интервјуу за Скај Њуз.

- ЦЕПИ (Коалиција за иновације у спремности на епидемије) је помогла у истраживању вакцина, ГАВИ (Савез за вакцинисање) је куповао вакцине, Глобални фонд је финансирао терапије на бази кисеоника. То је оно што је радила наша фондација, користила је све додатне ресурсе и координирала их на глобалном нивоу - рекао је оснивач Мајкрософта.

Гејтс је оценио да је то било изузетно важно јер се свет није припремио за пандемију ни близу колико је требало.

Учили смо успут, али рекао бих да, делимично због оног што је урадила наша фондација, а делимично због новца који су за развој и истраживања дале Сједињене Државе, сад имамо вакцине и видимо да ће овој пандемији доћи крај, оценио је Гејтс.

(Јутарњи лист)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)