БИВШЕМ ПОЛИЦАЈЦУ ПРЕТЕ ДЕЦЕНИЈЕ РОБИЈЕ: Убицу Џорџа Флојда чувају да не изврши самоубиство!

Novosti online

23. 04. 2021. у 07:25

ПОРОТА је прогласила је кривим сада већ бившег полицајца Дерека Шовина за убиство Афроамериканца Џорџа Флојда, након чега је наступило велико славље на улицама Минеаполиса!

БИВШЕМ ПОЛИЦАЈЦУ ПРЕТЕ ДЕЦЕНИЈЕ РОБИЈЕ: Убицу Џорџа Флојда чувају да не изврши самоубиство!

Фото: Принтсцреен

Тако је завршено тронедељно суђење за убиство које је запалило и поделило Америку по расној основи.

Прети му до 40 година робије

Флојд је преминуо 25. маја 2020. након што му је Шовин клечао девет минута на врату током хапшења због тога што је наводно рачун у оближњој продавници платио фалсификованом новчаницом од 20 долара.

Порота од 12 чланова је донела једногласну пресуду другог дана већања. Шовин је проглашен кривим по све три тачке оптужнице - убиство другог степена, убиство трећег степена и убиство из нехата другог степена. Убици, који се бранио са слободе, после изрицања пресуде укинута је кауција и одведен је у затвор.

Њему прети између 12 и 40 година робије, а изрицање пресуде је за осам недеља. Како преноси Дејли мејл, Шовин је пребачен у затвор с максималним обезбеђењем и биће под 24-часовним надзором јер надлежни страхују да би могао да изврши самоубиство.

Бен Камп, адвокат породице Џорџа Флојда, изјавио је да ова пресуда представља "прекретницу у историји" САД. - Болно заслужена правда коначно је стигла - навео је он на Твитеру.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)