ЈЕДИНИ НАЧИН ЗА УКРАЈИНСКУ ПОБЕДУ: Експерт објаснио да Донбас може пасти само у овом сценарију

Novosti online

22. 04. 2021. у 21:38

ВОЈНИ посматрач и стручњак Јан Гагин анализирао је ситуацију у Донбасу и објаснио сценарије напада украјинских оружаних снага на борце Доњецке Народне Републике.

ЈЕДИНИ НАЧИН ЗА УКРАЈИНСКУ ПОБЕДУ: Експерт објаснио да Донбас може пасти само у овом сценарију

Фото: Принтскрин/Депоситпхотос/илустрација

Стручњак је приметио да ће за успешну војну офанзиву украјинска војска морати да одсече Доњецк и Луганск од Русије како руско војно особље не би имало директан приступ стратешким објектима у Донбасу, преносе Аргументи Недели.

Гагин каже да ће успех напада на Донбас за Оружане снаге Украјине бити изолација република од Русије. Стручњак је акцију комплетног опкољавања Доњецка назвао другим вероватним сценаријем за ескалацију сукоба на истоку Украјине.

- Ако кијевска војска уђе у Доњецк и одведе га у блокаду, сви становници града постаће таоци. У овом случају, неће имати другог избора него да се потчине кијевском режиму и заправо предају Украјини - приметио је експерт.

Јан Гагин је такође нагласио да иако Кијев званично изјављује да је заинтересован за искључиво мирољубиво решење сукоба у Донбасу, стварне акције украјинских оружаних снага директно су супротне од изјава - о томе сведочи и текуће гранатирање мировних снага територије Донбаса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

prellee

22.04.2021. 21:49

Sve glupodti. Da opkole Donjeck i stanovnici postanu taoci. Gluposti ljudi koji ne razumiju logiku rata. Tako jednostavno rečeno, ali kad bi se druga strana ponašala onako kako on predviđa. Rat ima svoja pravila i to je jednačina sa 15 nepoznati i to se teško može predvidjeti.