БЕЛОРУСИЈА И РУСИЈА УВЕК НА УДАРУ: Москва и Минск мета сталних напада других земаља

Novosti online

21. 04. 2021. у 22:49

МОСКВА и Минск представљају мету сталних напада других земаља, председник Русије Владимир Путин је у свом обраћању парламенту говорио о непријатељској политици са којом се суочавају Русија, Белорусија и друге државе, али само неколицина јој може дати достојан отпор, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

БЕЛОРУСИЈА И РУСИЈА УВЕК НА УДАРУ: Москва и Минск мета сталних напада других земаља

Фото: Кремлин.ру

- Главно је што је у свом годишњем обраћању руском парламенту председник томе посветио велику пажњу. И управо тиме је председник Путин одлучио да демонстрира оно што се, вероватно, назива непријатељском политиком. Са том непријатељском политиком суочава се и Белорусија, суочава се и наша земља и много других земаља - рекао је Песков за телевизију „Белорусија 1“.

Међутим, „само неколицина земаља је заиста способно и може на адекватан начин да пружи отпор таквим појавама“, приметио је портпарол Кремља.

- Ми и посебно – Белорусија и Русија, и заједно представљамо сталну мету и објекат напада из других земаља. Стога, заправо, само треба да се навикнемо да живимо у држави са таквом спољном претњом, у стању када је спољно окружење агресивно и непријатељски расположено. А рањивост Москве или Минска, наравно, повећава опасност за другу земљу. То је апсолутно неспорно - нагласио је он.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)