ПУТИН ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ЗАПАДУ: Председник Русије жестоко о покушају убиства Лукашенка! (ВИДЕО)

Novosti online

21. 04. 2021. у 15:54

НЕДОПУСТИВЕ акције, као што су покушаји убиства председника Белорусије Александра Лукашенка и државног преврата у Белорусији, не наилазе на осуду колективног Запада, рекао је руски председник Владимир Путин.

ПУТИН ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ЗАПАДУ: Председник Русије жестоко о покушају убиства Лукашенка! (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

- Можете имати какво хоћете мишљење о бившем председнику Украјине Виктору Јануковичу, и бившем председнику Венецуеле Николасу Мадуру, председнику Белорусије Александру Лукашенку, али преврати и политичка убиства – то прелази све границе - рекао је Путин.

- У свету су нажалост, изгледа, сви већ навикли на праксу политички мотивисаних незаконитих санкција у економији, грубе покушаје једних да силом наметну своју вољу другима. Данас таква пракса прераста у нешто много опасније, имам у виду недавно објављене чињенице о директном покушају организације државног удара у Белорусији и убиства председника те земље. Притом је карактеристично да такви недопустиви поступци не наилазе на осуду такозваног колективног Запада. То као да нико не примећује. Сви се праве да се уопште ништа не дешава - истакао је он.

- Пракса организације државних удара, планова политичких убистава, између осталог, и високих званичника – то је већ превише. Све границе су већ прешли - рекао је он.

Како каже, све је водило правом покушају државног удара у Белорусији, али нико не размишља колико би људи страдало, како би се развијала судбина те земље.

- А шта би било да се у Белорусији заиста догодио покушај државног удара, јер је све водило ка томе. Колико би људи страдало. Како би се уопште развијала судбина Белорусије. О томе нико не размишља, као што нико није размишљао о Украјини, када је тамо извршен државни удар - рекао је Путин.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)