ТАЈНИ ЗНАКОВИ НА РУЦИ? Откривено шта је бившем полицајцу Шовину писало на длану - Овај детаљ привукао пажњу на суђењу (ВИДЕО)

Novosti online

21. 04. 2021. у 10:30

БИВШИ полицајац Дерек Шовин крив је по свим тачкама оптужнице за убиство Афроамериканца Џорџа Флојда у Минеаполису прошле године.

ТАЈНИ ЗНАКОВИ НА РУЦИ? Откривено шта је бившем полицајцу Шовину писало на длану - Овај детаљ привукао пажњу на суђењу (ВИДЕО)

Фото: Printscreen

Док се чекало да судија прочита одлуку пороте, Вашингтон су надлетали хеликоптери.

Док су осуђеног бившег полицајца одводили из суднице, уочено је да да има нешто написано на левом длану. Ерик Нелсон, Шовинов адвокат, потврдио је да је то број телефона.

Шовин га је написао на брзину, након што му је судија одбио кауцију и прочитао да је крив по свим тачкама оптужнице за убиство.

Подсетимо, Флојд је у мају прошле године у радњи користио лажну новчаницу од 20 долара због чега је продавац позвао полицију. На терен су изашла 4 полицајца која су га напослетку оборила на земљу, а Шовин му је колено држао на врату скоро 9 минута, услед чега је несрећни мушкарац преминуо. То убиство је покренуло велики талас протеста широм Америке, али и света.

Шовину прети максималних 40 година затвора, а тачна пресуда биће позната кроз осам недеља.

Неће бити у обичном затвору јер је бивши полицајац.

Американци то зову "протектив кастоди", тип затвора намењен заштити онога ко служи казну, од спољних утицаја или осталих затвореника.

Шовинове колеге Џеј Александер Куенг, Томас Лејн и Тоу Тао осуђени су за помагање и подстицај на убиство. И њима ће ускоро почети суђење.

Порота је већала нешто више од 10 сати, а 12 поротника одлучивало је о три тачке оптужнице: убиство другог степена - максимална казна 40 година; убиство трећег степена - максимална казна 25 година и убиство из нехата - максимална казна 10 година.

Шовин може добити највише 40 година јер је такав закон у савезној држави у којој му суде. Међутим, мало је вероватно, кажу стручњаци, да ће добити максималну казну већ предвиђају да ће добити 12 година.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)